"Çekirdekten Yetiştirme" can be ordered directly from Dignity Press. Shipping is free:
Clicking this button leads you to a paypal page, where you can buy using paypal or your credit card. Alternatively, you can order at many offline and online bookshops, e.g. Barnes&Noble and Amazon.
About the author/YAZAR HAKKINDA
Dr. Hayal Köksal 1956 yılında Balıkesir’de doğdu. 1976 yılında İzmir Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra on yıl orta dereceli okullarda İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi’nde lisansını tamamlayan Köksal yaşam boyu öğrencilik anlayışına uygun olarak 1992 yılında “İngilizce Dil Eğitimi (ELT)” dalında yüksek lisans, “Eğitim Bilimleri” alanında da doktora derecelerini aldı. Sırasıyla İstanbul, Gaziantep, Marmara, İstanbul Kültür Üniversiteleri’nde çalışan Dr. Köksal, 1998 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde “Kalite ve Barış” odaklı pedagojik formasyon dersleri vererek öğretmen eğitimine deneyimlerini katarak katkı sağlamaya çalışmaktadır. Farklı dönemlerde; Yeditepe, Bahçeşehir, Yıldız Teknik Üniversiteleri’nde de seçimlik dersler veren Dr. Köksal; 2011 yılında İngiltere’deki Kingston Üniversitesi’nde yürüttüğü “İmece Halkaları Proje ve Eğitimleri” ile de uluslararası kabul ve takdir gören bir öğretim üyesidir.
1992 yılından bu yana eğitimde nitelik iyileştirme çalışmaları içinde olan Dr. Köksal:
Hindistan’da 25 ülke temsilcisi tarafından kurulmuş olan “Toplam Kalite ve Eğitimde Mükemmellik Konseyi’nin (WCTQEE)” Türkiye Genel Direktörü ve 180 ülkenin içinde olduğu için bir iletişim ağı olan “Human Dignity and Humiliation Studies”in (www.humiliationstudies.org) Küresel Danışmanlar Kurulu ve Eğitim Grubu üyesidir.
1999 - 2013 yılları arasında John Jay Bonstingl’ın kurucusu olduğu “Kalite Okulları Merkezi”nin Türkiye, 2012 yılından itibaren de Avrasya Merkezi temsilcisi olarak çalışmıştır.
Halen Güney Afrika’daki Gençlik Gelişim Konseyi’nin (NYDT) (www.nydt.org) Türkiye elçisi ve Projeler Etik ve Standartlar Komitesi üyesi olan Dr. Köksal Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Yarı zamanlı öğretim görevlisi olup İngiltere’deki Kingston Üniversitesi’nin proje ortağı ve konuk öğretim görevlisidir.
Ondört kitabı ve çok sayıda makalesi olan Köksal kâr amaçsız bir sivil toplum kuruluşu olan Sürekli Gelişim Derneği’nin (Sü Ge Der) kurucu başkanlığını 2005- 2012 yılları arasında yürütmüş ve halen çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nda da topluma destek amaçlı çalışmalar yapmaktadır. Dr. Köksal İnged (İngilizce Eğitimi Derneği) üyesi, Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği’nin kurucu eski üyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri kurucu üyesi, Öğretim Programları ve Öğretimi Derneği ve Dünya Pozitif Psikoterapi Vakfı üyesidir.
Türk turizmini tanıtıcı okul projelerine verdiği destek nedeniyle; 2002 yılında Turizm Bakanlığı tarafından “Turizme Hizmet Madalyası” ile onurlandırılan Köksal; “İmece Halkaları” Projesi ile Dünya Bankası “2005 Türkiye Yenilikçi Kalkınma Fikirleri Ödülü” almıştır. Dr. Hayal Köksal’a; WCTQEE tarafından 2005 yılında “Eğitimde Kalite Lideri Ödülü”, 2008 yılında “Nelum Silva Mükemmellik Ödülü” ve “Helen Keller Mükemmellik Ödülü” verilmiştir.
2004-2009 yılları arasında Microsoft Türkiye’nin danışmanlığını yaparak “Innovative Teachers” programını Türkiye için yerelleştiren ve “Yenilikçi öğretmen ve koçlar” yetiştiren Dr.Köksal; 2009 yılında Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişimin Yıldızları Yarışması’nda “E-Eğitim” alanında www.bilisimcimartilar.com web sayfası tasarımı ile 3. Olmuştur. 17 yıldan bu yana Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde ders vermekte olan Dr. Köksal evli ve bir kız çocuğu annesidir.
İLETİŞİM İÇİN:
www.hayalkoksal.com
www.bilisimcimartilar.com
Hayal Köksal, Ph.D.
Çekirdekten Yetiştirme
10.00 EUR
160 pages, paperback, turkish language
published: October 2014
ISBN 978-1-937570-57-6
About this book
“...Herkesin hür ve kardeşçe yaşadığı, eşit koşulların ayrımsız uygulandığı bir dünya yaratmak ülkün ise; çekirdekten yetiştireceğin yeni kuşaklara gereksinimin var demektir. “Ben” yerine “biz” yaklaşımıyla, “yaşam boyu gelişim” felsefesiyle yetişmeliler. Özgürce düşünebilen beyinleri, çağdaş yaklaşımları benimsemiş sevgi dolu yürekleri, güçlü bedenleri, aklın ve bilimin önderliğinde kurdukları “imece halkaları” olmalı, barışa odaklı bu cennet topraklar üstünde...”
Bu kitap; sürekli gelişim felsefesini öğrendikçe kendini iyi ve verimli hisseden; kendince yaşam boyu gelişim yolculuğunu başlatan bir çocuğun ağzından yazılmıştır. Böylesi çocukları yetiştirmek için onları en küçük yaşlardan itibaren donatmaya başlamak şarttır. Bunun için evlerimizin bir okul, okullarınmızın da bir ev sıcaklığı ve rahatlığında; korkusuz, ayrımsız mekanlar olması gerekir.
Umarım sizler de içinizdeki çocuğu dinleyip ona kendini anlatabilme hakkı veriyorsunuzdur. O iç seslerimiz çok kıymetli. Bizler eğer yüzyıllardır tarih sahnesindeysek; nedeni gönül gözümüzü açık tutmayı ve gerektiğinde “TEK ve BİR” olmayı bilmemizdendir. Küçüğüyle büyüğüyle; kadını ve erkeğiyle; birbirimizi anlamayı ve birlikte imece ruhunu yaşatabilmemizdendir. Bu asırlardır böyle oldu, bunda sonra da böyle olacak…
“Eğitimci” olarak yolculuğum İzmir Eğitim Enstitüsü’nü bitirdiğim 1976 yılından beri kesintisiz olarak sürmekte. Vazgeçemediğim ve çok sevdiğim bir deneyim bu, benim için. 1992 yılından bu yana ise çalışmalarımın özünde “Kalite insanı!” yetiştirmek ideali yatıyor. Öğretmen ve idareciler için yazdığım kalite odaklı kitapların yanısıra aile ve de özellikle çocuklara ve ailelerine yönelik, “sürekli iyileştirme” farkındalığı veren bir çalışma yapmamın nedeni; “bireyi küçük yaştan itibaren yakalamak”, “yaşam boyu öğrenen yapmaya” yönlendirebilmekti. 2003 yılında yazdığım ve kısa zamanda tükenen; “Ben kalite Gönüllüsü bir Öğrenciyim” isimli kitap ile 2007 yılında yeni müfredata odaklı olarak kaleme aldığım; “İçimdeki Çocukla Sürekli Öğrenen Ben” başlıklı kitaplarımı bu baskıda “Bir Demet Etkinlik” adlı kitabımızdan alınan 90 etkinlikle de harmanlayarak yeniden ele aldım.
Son bölüm; ilgi duyan herkes için_büyük, küçük ayrımı yapmaksızın. Okul öncesi dönemdeki çocuklarınız için “masal kitabı” okur gibi yavrularınıza okumanızı öneriyorum. Ne de olsa kitabın ana amacı; yavrularımızı erken yaşlardan itibaren “insan olma” felsefesi ile tanıştırabilmek. Diğer yaş grupları ise bu “sürekli gelişim yolculuğu”nu keyifle yapacaklar. Umarım beğenirsiniz ve yararını görürsünüz. Bu kitabı okuduktan sonra ekteki “Günlük” ü yazmaya başlamanızı öneririm.
Sonsuz sevgi ve saygılarımla...
Dr. Hayal KÖKSAL
Contents/İÇİNDEKİLER
Önsöz 5
Kitaba Değer Katan Yorumlar 11
İçimdeki Çocuktan Önsöz 17
Bölüm 1 - Sürekli Gelişim Yolculuğu 21
Bölüm 2 - Dağarcığımdaki Yeni Kavramlar 27
Bölüm 3 - Bireysel İlkeler39
Bölüm 4 - Yol Haritası 53
Bölüm 5 - Yaygınlaştırma. 63
Bölüm 6 - Çekirdekten Yetiştirme 67
Bölüm 7 - Etkinliklerin Önemi 81
Kaynakça 88
Ekler
Ek 1 - Etkinlikler 93
Ek 2 - Okul Niteliğini Değerlendirme Çizelgesi 145
Ek 3 - Uluslar Arası Bilişimci Martılar Projesi 151
Hayal Köksal Kalite ve Barış Eğitim Ağı 157
Yazar Hakkında 159